Jan
CH

Dit zijn wij

Vertrouwen

Elk mens kent tegenslag in het leven. De meesten mensen kunnen hiermee omgaan. Maar bij sommigen ontbreekt de noodzakelijke kracht. Hun leven gaat bergafwaarts. Ze redden het niet alleen. Het isolement dreigt. Begeleiding is noodzakelijk.

 

Connecting Hands zorgt voor deze begeleiding. In Fryslân, Groningen en Drenthe. We doen dit op een heel eigen manier. Pro-actief. Want de cliënt staat echt centraal. Hierdoor bouwt Connecting Hands een vertrouwensband op. Met iedereen. Zelfs in uitzichtloze situaties.

 

Voor iedere zorgverlener geldt een protocol. Ook voor Connecting Hands. Maar wie de cliënt centraal stelt, moet hiervan soms afwijken. Zeker als tijd en faciliteit ontbreken. Dan handelt Connecting Hands naar de situatie. Adequaat. Professioneel. En meestal met succes.

 

Pietje Bell

Connecting Hands vind je in de Leeuwarder binnenstad. Uitvalsbasis voor onze ambulante medewerkers. Zoete inval voor menig cliënt. Hier steekt oprichter en directeur Jan Stuve zijn medewerkers een hart onder de riem: “Denk er om, we zijn tegendraads! Een beetje Pietje Bell!” De sfeer is informeel. Maar de werkhouding is betrokken en oprecht. En iedereen heeft een broertje dood aan bureaucratie.

 

Connecting Hands kiest namelijk voor no-nonsense medewerkers. Goed gekwalificeerd. Sterk gemotiveerd. Zij weten donders goed wat van hen wordt verwacht. Hoe een cliënt moet worden begeleid. Hoe succesjes en successen worden behaald. Door grote betrokkenheid. Door te handelen naar behoefte. Zodat de cliënt weet dat er iemand voor hem is. Altijd.

 

Verschil maken

De mensen van Connecting Hands genieten ervan als de cliënt zijn eigen kracht hervindt. Jan Stuve: “Wij zijn dat ontbrekende schakeltje. Het stukje dat het verschil kan maken tussen geluk en ongeluk. Tussen slagen en mislukken. En laten we wel zijn: kwetsbaarheid zit in ons allemaal.

 

Juist daarom maken wij geen verschil tussen mensen. Of ze verslaafd zijn, grote geldproblemen hebben, in een onmogelijke huissituatie zitten, een fatale verkeerde keuze in het leven hebben gemaakt of heel eenvoudig: niet weten hoe je een uitkering aanvraagt. Wij reiken de hand waar dat nodig is. Wanneer dat nodig is. En zoals dat nodig is.” 

 

Waar die reikende hand wordt aanvaard ontstaat vertrouwen. Ontstaat verbinding. Ontstaat vooruitzicht. En precies daarom is er Connecting Hands.