Zorg met kracht & aandacht

Mooie samenwerking met Valtes mogelijk gemaakt door Sociaal Domein Fryslân

Connecting Hands zet in op vergroting van veiligheid en zelfredzaamheid met innovatief project

 

Connecting Hands, een zorgorganisatie uit Leeuwarden, heeft in samenwerking met technologiepartner Valtes, een nieuw initiatief gelanceerd gericht op Bescherm Wonen. Dit betreft zorg voor individuen die vanwege psychische of psychosociale uitdagingen tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij het wonen.

Het kernidee achter dit project is het vergroten van de fysieke veiligheid en het gevoel van veiligheid voor zowel cliënten, hun netwerk als zorgverleners. Door het inzetten van geavanceerde technologie wordt de zelfredzaamheid van cliënten gestimuleerd, waardoor zij met meer vertrouwen en autonomie kunnen functioneren.

Een cruciaal onderdeel van dit project is het gebruik van een AI-gedreven platform van Valtes dat gedragspatronen leert herkennen. Hierdoor kan het systeem zorgverleners tijdig informeren over significante afwijkingen in het gedrag van cliënten. Dit dient niet als een controlemiddel, maar als een coaching instrument voor zorgverleners en als een zelfreflectietool voor cliënten. Door samen naar de data te kijken, kunnen cliënt en hulpverlener uiteindelijk inzichten opdoen en strategieën ontwikkelen voor een betere kwaliteit van leven.

Robbert Klaver, directeur bedrijfsvoering bij Connecting Hands, benadrukt: "Dit project is niet alleen gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor onze cliënten, maar ook op het verlichten van de werkdruk voor onze zorgprofessionals. Het stelt ons in staat om proactief te handelen en een veiligere omgeving te creëren voor iedereen."

Het respecteren van de privacy en waardigheid van de bewoners staat centraal. Er wordt gebruik gemaakt van een sensor van Valtes dat de privacy waarborgt, zonder inzet van conventionele middelen zoals camera's.

Erjen Derks, mede-oprichter van Valtes, voegt toe: "Deze samenwerking met Connecting Hands is een stap voorwaarts in het creëren van een veiligere en meer op maat gemaakte zorgomgeving. We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief een positieve impact zal hebben op de zorgsector en de kwaliteit van zorg zal verhogen."