Zorg met kracht & aandacht

Connecting Hands is Het Vitaalste Bedrijf van Friesland

Connecting Hands uit Leeuwarden is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Friesland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan directeur Jan Stuve.

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Optimale communicatie
Connecting Hands doet aan begeleiding van cliënten in Friesland, Groningen en Drenthe. Dit kunnen gezinnen zijn die tijdelijk een coach nodig hebben, of mensen die tijdelijk psychologische hulp kunnen gebruiken. Bij de organisatie werken zo’n 85 medewerkers.

Bij Connecting Hands krijgen medewerkers alle ruimte om zelf hun werk en tijden in te delen. Ook wordt gestimuleerd dat zij zelf ideeën aandragen voor verdere verbetering van hun duurzame inzetbaarheid. Alles is bespreekbaar. Het volgen van opleidingen (binnen en buiten het vakgebied) wordt sterk gestimuleerd. Er is elke dag vers fruit en er wordt veel samen gesport: van yoga en dagelijkse lunchwandelingen tot samen hardlopen, voetballen, paardrijden, enzovoort. Medewerkers gaan, inclusief partners, samen uit eten. Verder vinden er regelmatig informele gesprekken plaats, zodat de onderlinge communicatie optimaal is. Het gevolg: een zeer laag ziekteverzuim en een laag verloop.

Glimlach
“Natuurlijk wisten we dat we goed bezig zijn op het gebied van vitaliteit,” zegt Jan Stuve. “Maar het is erg fijn om te zien dat we daar nu ook erkenning voor krijgen. Het is simpel: op het moment dat jij en je collega’s het op hun werk naar hun zin hebben, gaan ze ook met een glimlach naar cliënten toe. Dat leidt weer tot tevreden cliënten. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Landelijke winnaar
De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

 


Fotograaf: Natalia Balanina